1 август 2012 г.

juice fasting # 1

Прясно сокче и прясна водичка.
От днес започвам соково разтоварване номер 2 :) Йее!
За 10 дена ще съм само на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, вода и евентуално чай. Което както ми се прииска. :)

Миналата година, когато се подложих на същото нещо за 21(с планувани 30) дена разбрах, че няма по-хубаво нещо от пречистването на сокове. Хубаво е защото:


  1. опознаваш себе си и волята си
  2. зареждаш се със страшно  много енергия
  3. налягат те усмивки, позитивни мисли и те обграждат позитивни хора
  4. прочистваш храносмилателната си система и й даваш известно време почивка
  5. избистря ти се съзнанието. помниш повече. 
  6. детайлите вече са от значение. разбираш , че когато се грижиш за тялото си и то ти се отблагодарява. чувството е неописуемо. като да си чист, лек и ефирен. можеш да се разлееш и да попиеш във всичко.
  7. е...в началото може и да смъкнеш някой и друг см или кг. :)
Аз комбинирам соковете и водата с всекидневни студени душове, релаксация, йогийско дишане, няколко разтягащи упражнения, много разходки и ... моля без паника - прочиствания на правото черво (а.к.а. клизма). 

Чувствам се като ново Жаси. :)

Важно! Ако искате да гладувате със сокове и ви е за първи път, най-добре първо опитайте за 7-10 дена. 90 дена гладуване със сокове се считат за здравословна граница. Над този брой дни вече не е здравословно и съществува риск за вас и за здравето ви. За това, моля, бъдете разумни! Вероятността да отслабнете и да задържите теглото до което сте стигнали е минимална! Обикновено при захранване, човек възвръща част от изгубеното тегло. Така че моля ви, без безразсъдни експерименти. :)

И държа да поясня едно нещо - правя го защото ми харесва и защото намирам ползи от това. Казвам го, защото в началото на разтоварването, човек се чувства зле и според мен изглежда зле (и много хора намират това за лудост). Какво имам предвид - можеш да изпиташ главоболие, болки в тялото, световъртеж, отпадналост, гадене, повръщане, засилено потоотделяне и то не какво да е, а смъдиш както никога, обложен език, болки в бъбреците, неприятен вкус в устата и прочее. При мен предишният път се появиха и симптоми на грип - изведнъж започва теч от носа и кашлица. От нищото. Разбира се премина за 24 часа.

Всичко това драги ми смехурковци е свързано с един процес наречен детоксификация. 
В ежедневието приемаме толкова много боклуци, които наричаме неправилно храна и буквално затлачваме органите си, определени процеси в тялото и ...клетките си, та мисля е логично от време на време (1 път годишно по моему или както някои правят 1 път седмично) да прочистваме тялото си от натрупаните мръсотии. 

Та моят час настъпи и ето ме нА - потяща се, гладна :), с леко главоболие и леко изнервена, но знам, че скоро това ще премине. :)

Наздраве! (и си сръбнах от сокчето)